AanbidiengCheck.nl logo

Wifi via het stopcontact? Zo werkt het!

Redactie28 Oct 2023

Misschien heb je het wel eens ergens voorbij zien komen, namelijk wifi via een stopcontact. Wifi stopcontacten zijn er tegenwoordig veel en ze brengen diverse voordelen met zich mee. Je kunt nu internet verkrijgen via een stroomnet met een een homeplug.

Hoe werkt wifi via het stopcontact?

Bij iedereen heeft het wel in huis, een wifi netwerk! Met wifi is bijvoorbeeld jouw smartphone, laptop of tablet verbonden met het internet en dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat je kan Netflixen of social media kan gaan gebruiken. Het kan zo zijn dat je steeds maar geen goed internetsignaal thuis hebt, maar hiervoor zijn nu een paar mogelijke oplossingen. Een van deze oplossingen is een homeplug, ook wel wifi via een stopcontact genoemd.

Misschien vraag jij jezelf af hoe het mogelijk: wifi via een stopcontact, maar het kan echt en het werkt eenvoudiger dan je denkt. Het proces dat je niet in de hand hebt, zoals de technische aspecten van deze homeplug zijn vrij complex. Maar het instellen van deze homeplug (wifi stopcontact) gaat over het algemeen vrij simpel, eenvoudig en snel.

Een homeplug, die vaak ook wel een powerplug of wifi stopcontact wordt genoemd. Zorgt ervoor dat een stroomsignaal wordt omgezet en simpel gezegd wordt vertaalt naar een signaal waarmee een internetsignaal mogelijk wordt.

Conclusie wifi via het stopcontact

Een homeplug is een vrij simpel en handig apparaat wat je op meerdere plekken in het huis kunt installeren. Heb je bijvoorbeeld een kantoor of bedrijfspand dan kan het goed zijn om via een wifi stopcontact de internetverbinding te ontvangen en te verbeteren. Wel is er een nadeel verbonden aan deze manier van internet. Een hompeplug moet namelijk wel verbonden zijn met een kabel, wat natuurlijk wat minder makkelijk werkt dan bijvoorbeeld een draadloos systeem, zoals een wifi repeater. Maar dit neemt niet weg dat homeplug’s of wifi stopcontacten zeer handige instrumenten zijn om in huis te hebben.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!