AanbidiengCheck.nl logo

Sonos koppelen aan Google home

Sonos koppelen aan Google home
Redactie10 Jan 2024

Heb jij een sonos systeem en wil jij graag gebruik maken van de mogelijkheden van het Google home systeem? Dat kan, maar je moet hiervoor wel opletten dat je Sonos product deze functionaliteit ondersteund, want niet alle producten van Sonos hebben deze slimme functie functionaliteit. Het is daarom zaak dat jij dit van te voren goed checkt. Bekijk hier hoe jij Sonos koppelt aan de Google Home. Ik leg je uit hoe jij Sonos kunt bedienen met Google Home en hoe jij de Google Home (Google Assistent) installeert op de Sonos Beam.

Sonos koppelen met Google Home

  1. Installeer de Google assistent ofwel de Google Home app
  2. Open de Sonos app, die jij waarschijnlijk al hebt
  3. Kies voor de ‘Meer’ en ga direct naar de mogelijkheid om een stem toe te voegen.
  4. Log binnen de Google app in met de gegevens die jij krijgt van de Sonos.
  5. Verbind je desbetreffende muziekdiensten aan de Google Home (Google assistent) en stel je voorkeuren in.

De integratie van de Google Home en Sonos luidsprekers is een beetje uitdagend om in te stellen. De Google Assistent maakt het bedienen van je Sonos en het openen van muziek natuurlijker dan ooit. Met spraakbediening kun je op Sonos luidsprekers afspelen, pauzeren en het volume veranderen met eenvoudige zinnen als “Ok Google” of “Hey Google”. Begin gewoon met het commando “Ok Google” en zeg dan iets als:

Sonos koppelen aan google home

Sonos is misschien wel het populairste merk op de markt van de audio systemen. Daarnaast is het ook mogelijk om de Google Home functionaliteit te gebruiken bij enkele producten uit de Sonos-lijn. Sonos is het ultieme draadloze luidsprekersysteem voor thuis. Met de Google Assistent kun je spraakcommando’s gebruiken op Sonos One SL, Sonos Beam of Sonos Arc luidsprekers. Hij maakt de ervaring compleet met het delen van herinneringen, het controleren van het verkeer en het bedienen van smart home apparaten. Koppel tot zes luidsprekers in een aparte kamer om synchroon te spelen, of tot drie Sonos luidsprekers op een andere plek om het hele huis te laten spelen.

Creëren van een slim huis met Sonos

Met het slimme huis kunnen gebruikers elke kamer onafhankelijk bedienen, door het hele huis synchroon muziek afspelen, en verwarming schema’s instellen die tot op de graad nauwkeurig zijn. Bovenop al deze flexibiliteit, automatisering en gemak wordt het hele systeem bediend met een enkel spraakcommando via Google Assistent. Dit betekent dat je spraakcommando’s als “Hé Google, welterusten” kunt gebruiken om de lichten te laten zakken, deuren te vergrendelen en eventuele slaapvoorinstellingen in je Sonos luidspreker te activeren. Zonder verder oponthoud, laten we eens duiken in hoe je van je eens domme huis een slim huis kunt maken dankzij Google Home integratie.