AanbidiengCheck.nl logo

Google Chromecast Resetten in 2024?

Google Chromecast Resetten in 2024?
Redactie10 Jan 2024

De Chromecast is een geweldig apparaat, maar het resetten van het apparaat is een handige functie waar veel gebruikers nog nooit van gehoord hebben. In dit artikel bekijken we hoe je je Chromecast kunt resetten en waarom je dat misschien zou willen doen.

Chromecast resetten, een fluitje van een cent!

Laten we eerlijk zijn – we zijn waarschijnlijk niet de enigen die een beetje gehecht zijn aan onze Chromecasts. Behalve hun grote nut zijn ze eigenlijk ook best schattig. Gelukkig heb je twee manieren om een Chromecast te resetten: via de Google Home app of via het apparaat zelf. We bespreken beide mogelijkheden hieronder.

Google Chromecast met Google TV - 4K HDR - Wit

Google Chromecast met Google TV - 4K HDR - Wit

mediaspeler
4/5 1319 Reviews
  69.90
  Bol.com

  Chromecast resetten:

  1. Chromecast aan
  2. Zet je tv op het specifieke HDMI kanaal
  3. Houd de resetknop aan de zijkant of achterkant meer dan 20 seconden vast
  4. Chromecast knippert oranje, blijf de knop ingedrukt houden
  5. Wacht op het moment dat het licht ‘wit’ kleurt.
  6. Installatieproces zal opnieuw worden gestart. Dit kun je zien op je TV scherm of monitor.

  Chromecast resetten via de Google Home app

  1. Open de specifiek app
  2. Tik op ‘Chromecast’
  3. Ga naar de instelling van deze Chromecast
  4. Kies voor ‘Meer’, hierdoor krijg je extra optie. Dit menu bevindt zich rechtsboven.
  5. Klik op ‘Terugzetten naar fabrieksinstellingen’

  Wanneer moet je Chromecast resetten?

  Als je Chromecast zich vreemd gedraagt, is het eenvoudigste om te doen hem gewoon te resetten. Dit start je Chromecast weer op naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen en heeft alles verholpen van het niet kunnen bedienen met mijn iPhone tot het steeds opnieuw moeten opstarten van het apparaat.

  Door je Chromecast te resetten zet je de meeste instellingen terug naar de fabriekswaarden, zodat eventuele configuratieproblemen opgelost zijn. Als je je Wi-Fi-netwerk hebt veranderd en de Chromecast niet meer goed werkt, is deze stap misschien het enige wat je hoeft te doen om hem weer werkend te krijgen. Een reset herstelt op z’n minst al je gepersonaliseerde instellingen.

  Meer over de Chromecast

  Google Chromecast is een dongle voor het streamen van media. Het is een mediaspeler ter grootte van een stick, ontwikkeld door Google. Je kunt er online inhoud mee afspelen op je TV-scherm via een HDMI kabel. De Google Chromecast hiermee een media streaming apparaat op duimformaat dat je in de HDMI poort van je TV kunt steken. Gebruik gewoon een Android telefoon, tablet, iPhone, iPad, Mac of Windows laptop, of Chromebook om je favoriete entertainment en apps direct naar het grote scherm te casten. De Google Chromecast zorgt meteen voor een ervaring op groot scherm voor online video’s, het spelen van muziek en spelletjes, of diavoorstellingen met foto’s of ze nu op YouTube, HuluPlus, Netflix, de Chrome browser of Google+ staan.

  Wil jij graag meer informatie over de Chromecast? Check dan onze aanbieding voor de Chromecast V3 aanbieding of de Chromecast Ultra aanbieding. Wij van smarthomeaanbiedingen.nl hebben namelijk een geavanceerd systeem op onze website, waardoor wij de prijzen van verschillende betrouwbare aanbieders kunnen vergelijken. Hierdoor kunnen wij altijd verwijzen naar de laagste prijs of de specifieke aanbieding. Daarnaast hebben wij ook beschreven hoe jij deze Google Chromecast kunt aansluiten.