AanbidiengCheck.nl logo

Welke iRobot past mij?

Welke iRobot past mij?
Redactie20 Nov 2023

Tegenwoordig hebben mensen het heel druk op een dag: werken, studie, kinderen en andere verplichting zorgen ervoor dat we steeds minder tijd besteden in de huishouding. Gelukkig komen er steeds meer technologieën op de markt die deze zorgen van ons kunnen overnemen. Een van de apparaten: een robotstofzuiger!

Basissegment – De iRobot Roomba E5

Een goede robotstofzuiger met een een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Te verbinden met een een zowel de Amazon Alexa en de Google Assistent, waardoor jij enkel alleen je stem nodig hebt voor het gebruik van deze robotstofzuiger.

Middensegment – iRobot Roomba 960

Als jij op zoek bent naar een stofzuiger met een goede zuigkwaliteit, met een efficiënte en krachtige werking. Dan is waarschijnlijk de iRobot Roomba 960 de robotstofzuiger die bij jou past. Deze zeer betrouwbare en nauwkeurige werken is een aanrader voor ieder huishouden.

Note: meest verkocht robotstofzuiger

Premium Segment – iRobot Roomba i7+

Deze robotstofzuiger is misschien wel de meeste geavanceerde uit het assortiment van iRobot. Met deze i7+ hoef jij werkelijk helemaal niks meer te doen, omdat deze stofzuiger zelf ook nog zelf eigen afvalbak leegt.

Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een iRobot Roomba?

1. Smarthome of niet?

Om een goede afweging te maken welk product van iRoomba jij echt nodig hebt is het vooral van belang dat je nagaat wat je wensen en behoefte zijn. Beschik jij bijvoorbeeld niet over een smarthome speaker en heb jij helemaal geen behoefte om een ‘smart’ robotstofzuiger in huis te hebben, dan doe jij er goed aan om iRobot zonder deze functionaliteit aante schaffen. De smarthome functie neemt over het algemeen net even wat meer kosten met zich mee dan de robotstofzuigers die niet over de functie beschikken.

2. De schoonmaak kwaliteit

Daarnaast een belangrijk punt is ‘wat voor schoonmaak kwaliteit wil je in huis’. Je moet realistisch zijn dat de basis robots niet in alle hoeken de perfecte schoonmaakkwaliteit kunnen garanderen. Geavanceerde iRobot robotstofzuigers beschikken over betere camera, waardoor de ruimte en het huis beter gescand, geanalyseerd en schoonmaakt kunnen worden.

3. Het geluid van de robotstofzuiger

Een ander puntje wat misschien minder zwaar meeweegt is het aantal decibel van de Robotstofzuiger. Decibel is de meetwaarde van het geluidsniveau. Hoe hoger het aantal decibel is, hoe meer lawaai de robotstofzuiger maakt. Indien je graag over een relatief stille robotstofzuiger wilt beschikken moet jij dus een een iRobot nemen die een maximaal geluidsniveau heeft van 60db. Zeker voor mensen die geregeld thuis zijn of thuiswerken is het wel zo fijn om een relatief stille robotstofzuiger te hebben.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!