AanbidiengCheck.nl logo
Blog

Wat is IFTTT(If This Than That)?

Redactie06 Oct 2023

IFTTT(If This Than That) is een online app voor thuis dat je in staat stelt automatische handelingen te verrichten of een andere app te openen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat thermometers voor de temperatuur of een weerstation een foto van buien maken.

IFTTT of als je in de buurt van een specifiek restaurant parkeert, krijg je een sms’je met de ondergrondse parkeergarage te zien. Met de IFTTT-app heb je de mogelijkheid om alle gekoppelde apparaten.

Voor wie is IFTTT?

IFTTT is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en bevat vele slimme bedieningseenheden die zo uitgebreid kunnen worden en met elkaar verbonden kunnen worden. Hieraan koppel je alle geschikte smart home apparaten. Verbind bijvoorbeeld je slimme lampen, deze thermostaat en je camera. Is dit allemaal aangestuurd? Dan maak je een applet aan. Een applet is het commando dat verschillende acties aan elkaar verbindt.

Een slimme thermostaat, camera’s op de telefoon, lampen aan en uit met de auto, afstandsbediening voor het huis. Met IFTTT regel je alles zonder zelf programmeren of kabels te kwijtraken, dat werk doe je gewoon met de app. Het is een soort spraakassistent die tussen alle moppen door van iedereen verhuist, van pc naar iPhone en van Apple TV naar Android.

Philips Hue and IFTTT

De lampen van Philips Hue kun je niet alleen dimmen, maar functionaliteit volgt snel. De nieuwe Hue-app geeft stap voor stap aan hoe je vanaf deze week jouw lampen kan gebruiken met IFTTT. Hue, de homebridge van Philips, werkt dus samen met de IFTTT. Hiermee kunnen bewegingssensoren of andere 3de party gadgets aangesloten op IFTTT (If This Then That) gebruikt worden om Hue te activeren.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!