AanbidiengCheck.nl logo

Wat is een VPN?

Redactie28 Oct 2023

Heb je wel eens gehoord van een VPN? Nee? Nou dat kan, maar het is zeer handig als je weet wat dit precies is, want het neemt een groot voordeel met zich mee. In dit artikel leggen wij uit wat een VPN precies is en wat het voordeel van een VPN is.

Wat is een VPN precies?

Veilig internetten is tegenwoordig voor veel mensen een must-have. Zeker in deze tijd waar alles met elkaar in verbinding staat is het belangrijk dat je goed blijft letten op je veiligheid en vooral privacy.

Het is daarom zaak dat je jouw internetgegevens en je internetgebruik voor jezelf houdt, zodat andere mensen of bedrijven niet meer met je mee kunnen kijken.

Steeds meer internetgebruikers stappen over op een internet verbinding met een VPN. Met een VPN creëer je een veilige verbinding tussen je mobiel, laptop of smartphone en met het internet. Als je via een normale manier je internet op gaat starten, dan wordt je ip-adres automatisch zichtbaar.

Voordelen van een VPN – verbinding

Een VPN zorgt voor een beveiligde verbinding tussen jouw apparaat en het internet, als je via een VPN over het internet surft, dan wordt al je internetverkeer door een beveiligde (versleutelde tunnel) gestuurd. Een VPN heeft dan ook vele voordelen:

  1. Veiliger internet, de kans dat je te maken krijgt met een hacker of een cybercrimineel is vele malen kleiner. Tevens kan de overheid jouw moeilijker bespioneren, omdat je nu niet meer je eigen (normale) IP-adres gebruikt.
  2. Vrijer op het internet, want bij een VPN verbinding worden alle IP-adressen geblokkeerd.
  3. Anoniemer, omdat websites geen inzicht meer hebben in jouw IP-adres ben je zo goed als onmogelijk te traceren, het voordeel hiervan is dat je geen remarketing berichten ontvangt van websites die je hebt bezocht.
  4. Meer gegevens beschikbaar. Soms wil het nog wel eens zo zijn dat bijvoorbeeld een specifieke stream enkel beschikbaar is in één land. Met een VPN kan je jezelf toe navigeren naar dat land, zodat je deze stream kunt ontvangen.

#3 Welke VPN aanbieder past bij mij?

Op internet zijn er verschillende VPN aanbieders beschikbaar. Hiervan zijn er twee bekende VPN aanbieders

  • ExpressVPN
  • NordVPN Deze twee aanbieders kunnen er daarom voor zorgen dat je makkelijk en veilig over het internet kan gaan surfen, zonder dat daar andere mensen of bedrijven met je mee kunnen kijken.

Er zijn veel VPN aanbieders met uiteenlopende mogelijkheden. Op https://www.vpngids.nl/reviews/ kunnen bezoekers filteren op zaken die zij belangrijk vinden en een onafhankelijke review vinden per aanbieder. De tool wordt veel gebruikt om tot de juiste VPN aanbieder te komen.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!