AanbidiengCheck.nl logo

Wat is een Smarthome?

Redactie28 Oct 2023

Misschien heb je ergens wel eens gehoord van een ‘smarthome’… Een smarthome betekent letterlijk ‘slim huis’, door de opkomst van verschillende technologieën, zoals bijvoorbeeld het internet.

“Bij een Smarthome staan alle apparaten met elkaar in verbinding en kan je deze gemakkelijk draadloos bedienen”

Er zijn verschillende onderdelen die kunnen zorgen voor een smarthome. Wij zullen in dit artikel enkele onderdelen behandelen die ervoor kunnen zorgen dat jij een ‘Smart home’ hebt.

De Google Home

Het meest bekende smarthome item is toch wel de slimme speaker van Google. Namelijk de Google Home, deze virtuele assistent kan je gebruiken om bijvoorbeeld opdrachten uit te voeren of informatie op te vragen. Google Home is ideaal omdat je hierbij enkel een vraag of een taak hoeft te vragen aan Google, en de Google Home voert dit vervolgens voor jou uit.

Philips Hue lampen

Een van de onderdelen die je kunt verbinden aan deze Google Home en wat nog meer zorgt voor een smarthome zijn de Philips Hue lampen. Deze geavanceerde lampen kun je via de Google Home bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven of je specifieke lampen wilt laten dimmen of je wilt een andere kleur aan een lamp geven.

Robotgrasmaaiers

Tevens zijn er tegenwoordig robotgrasmaaiers op de markt die jouw gras automatisch kunnen maaien. Dit is heerlijk, want hierdoor hoef je niet meer achter je grasmaaier aan te lopen en blijft de hoogte van je gras altijd netjes!

Robotstofzuiger

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de robotstofzuiger, deze stofzuiger kan jouw hele huis automatisch schoonmaken! Door middel van geavanceerde infraroodsensoren die aan de robotstofzuiger zijn bevestigd weet de stofzuiger waar hij moet gaan zuigen in het huis.

Er zijn dus veel mogelijkheden voor het creëren van een smarthome en de kans dat dit nog beter en geavanceerde wordt is zeer groot. Eigenlijk kunnen veel onderdelen vanuit een smarthome bediend worden middels een spraakgestuurd systeem.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!