AanbidiengCheck.nl logo

Wat is een smart speaker?

Redactie28 Oct 2023

Vorig jaar waren de meeste mensen om en zijn toch vele consumenten overgestapt naar een smart speaker. Deze speakers zijn momenteel razend populair om bijvoorbeeld informatie op te vragen of bijvoorbeeld om muziek af te spelen. De bekendste smart speaker op dit moment is toch wel de Google Home. Maar daar kan in de toekomst wel eens verandering in gaan komen, want Amazon Alexa komt naar Nederland! Wij geven je in dit artikel alle informatie over wat een smart speaker is en wat je er mee kan!

Wat is een smart speaker?

Voor de mensen die zich nu nog afvragen wat nou precies een smart speaker is.

Een smart speaker is een draadloze speaker die is verbonden met het internet. Het unieke aan dit soort speakers is dat je de beschikking hebt over een virtuele assistent.

Zo kun je bijvoorbeeld vragen wat het weer is of je kunt vragen om een afspraak te plannen in je agenda. Als je over meer slimme apparaten beschikt (Smart Home), bijvoorbeeld over Philips Hue lampen, dan zou je de lichten kunnen dimmen door middel van stembediening. Tevens heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld muziek af te spelen via Spotify.

Voordelen van een smart speaker

Smart speakers worden aangestuurd door artificiële intelligentie en trendwatchers verwachten dat de verkopen van deze speakers zullen door blijven zetten. Maar wat zijn nu precies de voordelen van zulke speakers?

Het grote voordeel van deze speaker is dat jij met een smart speaker je hele huis kunt regelen. Maar hierbij heb je wel meerdere slimme apparaten of systemen nodig in je huis. In de basis kun je bijvoorbeeld; informatie opzoeken, muziek afspelen en je kunt taken laten uitvoeren.

Welke smart speakers zijn verkrijgbaar?

Momenteel zijn er eigenlijk drie bekende merken op de markt van de smart speakers. Dat zijn namelijk:

  • Google Home
  • Amazon Echo
  • Apple Homepod Als je graag een smart speaker wilt gaan kopen dan kan je deze het beste kopen bij een elektronicawinkel die de laagste prijs aanbiedt. Vaak zijn er rond de feestdagen acties op deze smart speakers.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!