AanbidiengCheck.nl logo

Waar moet ik op letten bij het kopen van een e-reader?

Redactie28 Oct 2023

E-readers zijn tegenwoordig zeer populaire producten voor de boekfanaten. Indien je op reis gaat hoef je bijvoorbeeld niet een hele stapel boeken mee te nemen in je koffer, maar neem jij gewoon je e-reader mee op reis. Het voordeel, je bespaart een heleboel ruimte en het is ook nog een stukje makkelijker. Maar misschien heb je nog geen e-reader gekocht en vraag jij jezelf af waar je op moet letten bij de aanschaf van een e-readers.

E-reader kopen? Hier ga je op letten!

E-readers zijn bedoeld om boeken op een digitale manier op te slaan. Een reader kan je vergelijken met een kleiner formaat tablet, waarop je alleen boeken kunt lezen. Op een e-reader staan weer e-books, de digitale boeken. Het klinkt als een zeer simpel product, maar toch zijn er veel verschillen tussen de verschillende aanbieders op de markt van de e-readers.

In onze ogen is een e-reader met een wifi functie een echt musthave. Het is in gebruiksgemak namelijk een stuk makkelijk dan een e-reader zonder deze functionaliteit. Met een wifi e-reader kun jij bijvoorbeeld al boeken downloaden op je e-reader zelf. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld geen boeken over te zetten via de je computer, zoals dat vroeger nog wel het geval was.

Ondanks dat deze producten zeer simpel zijn in gebruik en mogelijkheden raden wij het aan op te letten op de onderstaande punten bij de aanschaf hiervan:

  • Wat is het comfort van de e-reader?
  • Hoe goed is de batterij van de e-reader?
  • Heeft de e-reader een wifi functie of niet?
  • Wat is het schermformaat?
  • Wat is de bediening?
  • Wat is de capaciteit van de e-reader?
  • Wat is de kwaliteit van de verlichting van de e-reader (voor in het donker)?

Tip: Indien je echt op zoek bent naar een e-reader om boeken te kunnen lezen, overweeg dan niet om een tablet, met geïntegreerde e-reader te kopen. Dit soort tablets hebben naast de e-reader functionaliteit nog veel meer andere kwaliteiten, waardoor vaak de kwaliteit en de mogelijkheden tot het lezen van boeken minder is.

De voordelen van een e-reader

Ben je nog niet overtuigd van de mogelijkheden van een e-reader? Dan zijn er wellicht nog een aantal andere factoren die misschien jou toch nog kunnen overtuigen tot aanschaf van deze zeer handige producten.

Één van deze grote voordelen van de e-reader is dat ze erg licht zijn van gewicht zijn. Indien je een hele dag aan het lezen bent in een boek van meer dan 500 woorden. Dan kan het zo zijn dat je na verloop van tijd een lamme of zere arm krijgt.

Een ander groot voordeel van een e-reader ten opzichte van een tablet is de zeer lange batterijduur. Omdat e-readers simpeler zijn en een stuk minder functies bevatten dan een tablet. Vaak kun je daarom al met een goede e-reader snel een week doen. Dat hangt natuurlijk wel af van de gebruiksintensiteit.

Het laatste voordeel van een e-reader dat wij willen meegeven is dat ze makkelijk afleesbaar zijn in de zon. Zit je bijvoorbeeld op het strand en wil je daar op je gemak een boek lezen vanaf de e-reader? Dan zullen vooral de goede e-readers goed afleesbaar zijn in de zon.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!