AanbidiengCheck.nl logo

Netflix op je TV kijken in 2024? Zo doe je dat!

Redactie09 Jan 2024

Misschien zie je het vaker voorbij komen, mensen die bijvoorbeeld Netflix kunnen kijken op hun TV? Dit natuurlijk ideaal, maar jij vraagt je af: Hoe krijg ik dit zelf voor mekaar. Goede vraag, want het is eigenlijk heel nuttig om Netflix te kijken op tv en je hebt enkele maar enkele stappen nodig om dit te realiseren. Wij geven hieronder twee stappen die je kan nemen om Netflix af te spelen op je tv, want de meest voorkomende mogelijkheden via om Netflix bijvoorbeeld te streamen via de Smart tv of via een Google Chromecast model.

Netflix op TV Optie 1: Via de smart TV

De meeste Smart TV’s die Netflix ondersteunen kunnen het weergeven. Als je een tweede TV gebruikt, kun je die met je Wi-Fi-netwerk verbinden om inhoud van het internet te streamen. Met deze verbinding kun je sommige inhoud op de tweede TV laten zien. Sommige Blu-ray spelers kunnen ook Netflix streamen zonder internetverbinding, zolang de speler een toegangspunt heeft via de HDMI poort. Om deze methode te gebruiken heb je een bepaald type speler en een Netflix abonnement nodig. Voor een smart tv moet eerst de gratis Netflix app op je toestel gedownload worden en geïnstalleerd worden als je die nog niet hebt.

Netflix op TV Optie 2: Via Chromecast

Een andere manier is natuurlijk het streamen via de Google Chromecast of de Google Chromcast Ultra. Als jij je Google Chromecast volledig hebt geïnstalleerd dan kun jij je content via de je telefoon, laptop of tablet streamen naar Netflix. Uiteraard heb jij hier een Netflix abonnement voor nodig en daarna log je hiervoor in de Netflix app. Daarna ga je rechtsboven in de app om je content te streamen naar de Chromecast, hiervoor je druk ‘Casten’ of ‘Cast’. Hierna kan jij je video content afspelen op je televisie.

Google Chromecast met Google TV - 4K HDR - Wit

Google Chromecast met Google TV - 4K HDR - Wit

mediaspeler
4/5 1319 Reviews
    69.90
    Bol.com

    Laatste artikelen

    Bekijk de laatste artikelen!