AanbidiengCheck.nl logo

Heos vs Sonos 2024

Heos vs Sonos 2024
Redactie09 Jan 2024

Bijna iedereen maakt er wekelijks meerdere malen gebruik van, muziek, sommige kunnen eigenlijk niet zonder. Tegenwoordig met specifieke streamingsdiensten als Spotify of Deezer kan je op elk moment van de dag lekker je muziek afspelen en beluisteren. Ga je voor een Heos of Sonos speaker?

Indien je op zoek bent naar een nieuwe speaker of muzieksysteem dan kan zo zijn dat je uitkomt bij een van deze twee bekende merken, namelijk: Heos of Sonos. Beide muziek fabrikanten bieden namelijk kwalitatief zeer hoogwaardig producten aan. Om jou in ieder geval wijzer te maken waar nauw precies het verschil zit tussen deze twee merken hebben wij dit artikel geschreven.

De verschillen en overeenkomsten tussen een Heos en Sonos

  1. Sonos en Heos hebben beiden een zeer groot, maar vergelijkbaar product portfolio als het gaat om muzieksystemen.
  2. Beide merken hebben zeer hoge kwaliteit speakers, soundbars, en subwoofers in hun assortiment opgenomen. Hierdoor snappen wij het goed dat je als consument een lastige keuze moet maken als het gaat tussen deze twee topmerken.

Bekijk ook hoe je jouw Heos installeert!

Belangrijke verschillen op een rijtje

  1. Heos biedt in tegenstelling tot Sonos vrijwel al hun producten aan in combinatie met zowel een wifi als bluetooth ondersteuning. Sonos ondersteunt enkel wifi.
  2. Alle Heos speakers hebben een AUX ingang. Bij Sonos heeft alleen de Play:5 deze ingang.
  3. Sonos producten zijn uitgerust met Trueplay. Met Trueplay wordt automatisch het geluid van de speaker ‘gefinetuned’ naar de omgeving van desbetreffende ruimte.
  4. Sonos heeft meer ervaring op de markt van multiroom speakers dan HEOS. Zo verkoopt Sonos al sinds 2005 dit soort speakers. HEOS heeft zich in 2014 toegelegd op de markt van de multiroom speakers.
  5. Over het algemeen ligt de prijs van de Heos producten net wat hoger dan die van de Sonos producten. Eigenlijk scheelt dit ook niet veel, maar beide producten vragen wel de hoofdprijs voor zijn speakers, soundbars of subwoofers.

Conclusie Sonos vs Heos

Eigenlijk zijn de verschillen tussen deze twee merken verwaarloosbaar. Beide merken hebben producten op de markt gebracht met zeer goed en kwalitatief geluid. Welke van de twee nou echt beter is qua geluid, dat durven wij niet te zeggen omdat ieder persoon geluidskwaliteit anders interpreteert. De twee ontlopen elkaar weinig op het gebied van audio kwaliteit.

Wij vinden het over het algemeen nadeel van de Sonos producten dat deze niet beschikken over een bluetooth functionaliteit. Indien je bijvoorbeeld muziek wilt gaan luisteren op het strand, dan is dat niet mogelijk omdat daar geen wifi verbinding aanwezig is. Heos beschikt wel over een bluetooth functie, waardoor je ook muziek kunt luisteren via een Heos speaker als je bijvoorbeeld niet over internet (wifi) beschikt.

Aan de andere kant vinden wij vooral het gebruiksgemak van de Sonos net iets beter dan die van Heos. Muziek luisteren via de app van Sonos werkt namelijk snel en gaat over het algemeen perfect. Zeker als je over meerdere Sonos speakers in huis beschikt is het een genot om muziek te luisteren via het Sonos multiroom-systeem.

FAQ's

1. Heos vs Sonos: wat zijn de grootste verschillen? Heos en Sonos zijn allebei gerenomeerder merken met een uitgebreid assortiment. De verschillende tussen deze twee merken verschillen dan ook erg per product.

2. Is Heos of Sonos beter? Beide merken hebben een zeer groot assortiment aan producten. Welk merk echt beter is hangt dus ook van je eigen voorkeur af.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!