AanbidiengCheck.nl logo

Google Home lamp kopen? Bekijk ze allemaal!

Redactie28 Oct 2023

Als jij een Google Home apparaat in huis hebt dan heb je ontzettend veel mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om Google Home lampen te kopen. Tegenwoordig zijn er veel merken die lampen hebben die kunnen samenwerken met de Google Home. Wij zullen je hier alles over gaan vertellen in dit artikel!

5 redenen om lampen voor jouw Google Home aan te kopen? Je kan natuurlijk erg veel met jouw Google Home. Maar waarom zijn nou juist lampen goede producten om aan te sluiten op de Google Home? Je kan hier zomaar 5 redenen voor hebben!

  1. Je kunt al jouw aangesloten lampen terugvinden in één App
  2. Je kan lampen bedienen middel jouw stem, middels spraakcommando’s
  3. Naast lampen kan je nog veel meer apparaten aansluiten en laten samenwerken
  4. De geschikte lampen werken ook samen met andere Google producten, dus bijvoorbeeld de Google Nest Hello deurbel

Top-3 Google Home lampen

1. Xiaomi Yeelight

Xiaomi is een Aziatisch bedrijf dat allerlei elektronische apparaten produceert. Sinds enkele jaren is dit bedrijf ook actief in Nederland. Xiaomi heeft een zeer ruim assortiment met honderden verschillende producten. Xiaomi is ook een voorloper op het gebied van slimme verlichting.

Het grote voordeel van de Xiaomi slimme verlichting is dat de lampen standaard zijn voorzien van een Wifi functionaliteit. Hierdoor heb je dus geen Hub nodig om de lampen met jouw Wifi-netwerk te verbinden. Daarnaast zijn de slimme lampen van Xiaomi uiteraard te bedienen middels de Google Home. Het voordeel ten opzichte van de Philips Hue lampen is dus dat je de slimme lampen van Xiaomi kan verbinden zonder de tussenkomst van een Hub. De Xiaomi Yeelight heeft wel wat minder geavanceerde opties dan de Philips Hue lampen, echter zijn de Yeelight lampen wel weer iets goedkoper.

2. Philips Hue

Philips is in Nederland, maar ook andere landen, een bekende producent van onder andere lampen. Naast de normale lampen die men al enige tijd in huis heeft, is Philips ook begonnen met de slimme lampen. Philips is op het gebied van technologische ontwikkelingen altijd al een voorloper geweest. De slimme verlichting bij Philips is ondergebracht in de Philips Hue lijn.

Binnen deze lijn is er een ruim assortiment aan slimme lampen en dus ook Google Home lampen. Doordat het assortiment zo uitgebreid is, zit er altijd wel en juiste lamp voor jou bij. Je hebt verschillende Hue lampen voor de verschillende maten fittingen.

En uiteraard is het mogelijk om de Philips Hue lampen te bedienen met de Google Home. Om de Philips Hue lampen uiteindelijk te laten samenwerken met de Google Home heb je wel een Philips Hue Bridge nodig. De Philips Hue Bridge zorgt ervoor dat de Hue lampen verbonden zijn met WiFi. Wil je geen Hue Bridge aanschaffen? Dan werken de Hue lampen alleen via ZigBee of Bluetooth.

3. TP-Link

TP-Link is een elektronica merk met een uitgebreid assortiment. Tegenwoordig hebben ook zij slimme verlichting in het assortiment opgenomen. TP-Link heeft de laatste jaren zeer kwalitatieve slimme verlichting geproduceerd. De slimme verlichting van TP-Link is makkelijk te bedienen via de Google Home.

De TP-Link LB110 lampen kan je verbinden met de Google Home zonder de tussenkomst van een Hub. Wat erg mooi is aan deze lamp is dat je real-time het verbruik van de lamp kunt bijhouden. De lampen zijn daarnaast voorzien van WiFi, zeer makkelijk aan te sluiten dus op jouw Google Home.

Waar kan je een Google Home lamp kopen?

Er zijn veel elektronica winkels waar je een passende Google Home lamp kunt kopen. Je kan de slimme verlichting gemakkelijk bestellen bij bijvoorbeeld Bol.com

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!