AanbidiengCheck.nl logo

Google Chromecast vs Chromecast Ultra!

Google Chromecast vs Chromecast Ultra!
Redactie20 Nov 2023

Ben jij op zoek naar een goed instrument dat om beeld te streamen, dan ben jij waarschijnlijk op zoek naar een Chromecast. De Chromecast is een geweldige manier om je favoriete programma’s en films naar je televisie te streamen, maar met zoveel modellen op de markt kan het moeilijk zijn er een te kiezen. Nadat we deze twee apparaten op hun belangrijkste kenmerken hebben geanalyseerd en hun gebruiksgemak hebben bepaald, geven we je een paar handige aanwijzingen over hoe je het perfecte model voor je kunt kiezen!

Google Chromecast V3

Geen smart TV? Geen probleem! Vanaf je smartphone, tablet of computer kun je TV leuker maken. Chromecast V3 is een digitale mediaspeler waarmee je muziek en video van het internet rechtstreeks naar je televisie kunt streamen! Geen smart TV nodig! Deze Chromecast V3 is het basismodel, maar beschikt over functionele kwaliteiten voor iedere tv.

Google Chromecast met Google TV - 4K HDR - Wit

Google Chromecast met Google TV - 4K HDR - Wit

mediaspeler
4/5 1304 Reviews
  69.90
  Bol.com

  Stuur je favoriete tv-programma’s, films en games naar je tv vanaf je smartphone of tablet met Google Chromecast. Met Chromecast kun je meteen genieten van je favoriete series op Netflix, afleveringen terugkijken via de NPO app of een film huren via Pathé Thuis. Zelfs als je TV geen smart functionaliteit heeft. Het enige wat je hoeft te doen is de Chromecast V3 aan te sluiten op een HDMI aansluiting op je TV en je bent klaar om te gaan!

  Met de Google Chromecast kun je dus je favoriete entertainment en apps vanaf je telefoon of tablet naar je TV casten. Met eenvoudige installatie en compatibiliteit met Android en iOS apparaten, maar ook met laptops en Chromebooks, is de Google Chromecast het slimme streaming accessoire voor iedereen in huis. Je kunt de Google Chromecast ook met je stem bedienen met een Google Home Assistant Speaker.

  Google Chromecast Ultra

  De Google Chromecast Ultra is de grote broer van deze Chromecast V3. Deze Chromecast Ultra biedt de beste beeldkwaliteit waardoor jij optimaal kunt genieten. Deze Google Chromecast Ultra is de beste manier om van je favoriete entertainment op je TV te genieten. Dankzij een nieuwe functie kun je nu inhoud streamen in tot 4K Ultra HD en met HDR, waardoor beelden nog scherper zijn, meer details bevatten en een breder kleurengamma hebben.

  De Google Chromecast Ultra is een digitale mediaspeler van Google die ontworpen is om in de HDMI poort van je TV gestoken te worden en waarmee je je smartphone, tablet of laptop kunt gebruiken om je media op het grote scherm te “casten”. Het toestel kan tot 4K Ultra HD en met HDR streamen, wat een verbeterde beeldkwaliteit oplevert. Het toestel is ook voorzien van Ethernet en Micro USB poorten, een netspanningsadapter voor bekabelde verbindingen en een optionele Wi-Fi extender voor draadloze netwerkverbindingen.

  Net als je smartphone streamt Chromecast Ultra het entertainment waar je van houdt vanuit je favoriete apps. Je ziet levendige kleuren en details als nooit tevoren. Bovendien wordt hij gevoed door de afstandsbediening van je TV – extra draden of stekkers zijn niet nodig.

  Wat is dus het verschil tussen de Google Chromecast en de Chromecast Ultra?

  Het grootste verschil tussen de twee producten is dat de Ultra toch een veel betere beeldkwaliteit heeft. Maar is het de moeite waard om te kopen? Die vraag ligt bij jou. Heb jij bijvoorbeeld geen smart tv en beschik je bijvoorbeeld niet over een 4K televisie, dan heeft het eigenlijk geen zin om deze Chromecast Ultra te kopen, want dan kan je een paar tientjes besparen met de Chromecast V3. Daarnaast is de Chromecast Ultra beter en sneller, maar aan de andere kant vergt hij ook meer van een internetverbinding en kost hij een paar tientjes meer.

  Ben jij een fanatieke gamer of kijk je graag via Netflix, neem dan de Ultra, want de beeldkwaliteit is wel aanzienlijk dan die van de Chromecast V3.

  Wat is een Chromecast eigenlijk?

  Een Chromecast is een apparaat waarmee je je favoriete programma’s en films rechtstreeks naar je TV kunt streamen. Behalve zijn kleine formaat heeft het ook een kleine stroombron nodig. Je plaatst de Chromecast in de HDMI poort van je TV. De HDMI kabel, micro USB kabel en stroomadapter worden meegeleverd. Belangrijk bij een Chromecast is dat je televisie beschikt over een HDMI poort. Hier moet namelijk de Google Chromecast in om connectie te maken met de televisie. Het grote voordeel van deze Chromecast is dat deze Chromecast makkelijk is te installeren en weer te resetten.

  Laatste artikelen

  Bekijk de laatste artikelen!