AanbidiengCheck.nl logo

Domotica systeem! Wat zijn het en wat kan je er mee?

Redactie18 Oct 2023

Tegenwoordig staat alles met elkaar in verbinding in het huis. Zo kan jij bijvoorbeeld je mobiele telefoon koppelen met bijvoorbeeld een speaker, rolluiken of deuren om deze vanaf een afstand te bedienen.

Een handig systeem om verschillende apparaten met elkaar te verbinden wordt ook wel een domotica systeem genoemd. Met een domotica kan jij bijvoorbeeld een slimme speaker koppelen om bijvoorbeeld je tv, lampen of thermostaat te bedienen, om maar even een paar voorbeelden te noemen. De markt voor de producten van de domotica systemen is de afgelopen jaren flink verbreed, maar deze markt wordt vooralsnog wel gedomineerd door de bekende Google Home producten.

In het kort: wat is een domotica systeem?

Een domotica systeem is het systeem wat nodig is voor het creëren van een smart home situatie. Binnen dit systeem kan je bijvoorbeeld verschillende apparaten koppelen en bedienen vanaf een centraal punt.

Maar wat is dan het voordeel van een domotica systeem?

Het voordeel van dit systeem is simpel, het is namelijk zeer makkelijk en ook snel. Zit jij bijvoorbeeld lekker boven te werken en wil jij graag dat er beneden stofgezogen wordt? Dan spreek je gewoon een opdracht of commando in naar jouw specifiek domotica systeem. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet meer op te staan en dat werkt gewoon net nog even sneller dan je normaal gewend bent.

Naast dat sommige domotica systemen werken via een spraakgestuurde manier, is het systeem ook te bedienen via een specifieke app. Hierdoor kan je gemakkelijk, snel en ten alle tijden apparaten besturen en laten werken van afstand.

Wat voor apparaten kan ik bijvoorbeeld koppelen aan een domotica systeem?

De mogelijkheden van een domotica systeem gaan ongekend ver. Het wordt ook wel vaak genoemd als het meest ‘Future proof’ systeem op de markt. Maar misschien vraag jij jezelf wel af, wat voor soort systemen kan ik er precies mee koppelen? Om maar een even een lijstje op te sommen met voorbeelden:

  • Wifi speakers
  • Slimme thermostaten
  • Slimme lampen
  • Slimme stekkers

Soorten domotica systemen

Zoals wij al in de introductie hadden vermeld zijn er verschillende domotica systemen al op de markt en dat maakt de keuze natuurlijk niet echt makkelijk. Bij het kopen van een domotica systeem moet je vooral nagaan welke systemen jij wilt koppelen aan de domotica. De meest bekende en populaire domotica systeem is de Athom Homey (aanbieding) en de Google Home. Met deze specifieke domotica apparaten kan je bijvoorbeeld door middel van spraakgestuurde berichten, verschillende geavanceerde handelingen laten uitvoeren in je huis.

Domotica aanbieding?

Wil jij graag je domotica systeem in de aanbieding kopen? Dat snappen wij maar al te goed, maar het kan zijn dat je door het boom het bos niet meer ziet, want er zijn tegenwoordig gigantisch veel aanbieders op de markt.

Wij van AanbiedingCheck.nl hebben een geavanceerd systeem op onze website geïntegreerd die automatische de prijzen van de verschillende aanbieders bekijkt en direct vergelijkt. Tevens zorgt het systeem ervoor dat jij direct wordt doorverwezen naar de aanbieder met de laagste prijs. Hierdoor scoor je sowieso je nieuwe domotica systeem in de aanbieding en krijg je die informatie die je nodig hebt voor je aankoop! Ideaal dus.

Laatste artikelen

Bekijk de laatste artikelen!